Primăvara dă startul drumețiilor în viața noastră.
Iubim să călătorim mai mult decât orice altă îndeletnicire. Știți și voi cum e când îți pui rucsacul în spate și pornești în călătorii. Abia aștepți să respiri alt aer și să descoperi noi locuri.
Să-ți pierzi toate gândurile departe de rutina zilnică, Doamne cât e de fain! Să te bucuri cu adevărat de natură și de toate darurile ei e cea mai bună terapie pentru suflet și minte.
Noi suntem doi nebuni îndrăgostiți pentru eternitate de călătorii. Suntem gata să renunțăm la orice în viața asta, dar niciodată la călătorii.
Călătoriile sunt diverse dar noi suntem aceiași mereu.
Când vine vorba de drumeții, trebuie să ai lângă tine oameni la fel de nebuni ca și tine. Nebuni de a se aventura în necunoscut. Știi ce zic!
Drumețiile cele mai faine sunt în gașcă, iar azi îți zic despre una dintre ele. O poți face și tu, cu o singură condiție: să îți placă aventura cu tot ce implică ea.
Destinația pe care ți-o propun astăzi este Canionul 7 Scări şi traseul spre Cabana Piatra Mare. Îl poți face într-o singură zi. Noi am ajuns la Canion în jur de ora 12.30. Finalul drumeției a fost la ora 19.30, așa că vă încadrați perfect într-o zi din luna mai.
Canionul 7 Scări este un defileu săpat în calcare jurasice. Are o lungime de 160 de metri cu o diferență de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 948 de metri.
Parcurgerea defileului presupune urcarea a 7 scări cu destule trepte, dar nu vă speriați! Asta-i floare la ureche. Greul abia după terminarea canionului începe.
La finalul canionului se deschide în fața voastră o pădure nebună și destul de anevoioasă. Prin ea se conturează un traseu care duce spre Cabana Piatra Mare. Este marcat cu galben. La început este ușurel. Nebunia însă începe curând. Pădurea devine o pantă abruptă iar temperaturile scad. Până aici e cum e, dar aventura începe odată cu primul pâlc de zăpadă care la început îți aduce un zâmbet pe chip.
Curând zăpada îți va însoți toți pașii, până aproape de golul alpin. Greu mai fu! Am vrut să renunțăm, și nu o singură dată. Dar când ești în gașcă, mereu când unul spune că nu mai poate, ceilalți îl vor îmbărbăta.
Așa e în gașcă, așa e în drumeții. E o experiență unică și asta restartează viața mereu într-un mare fel.
După ce ai să-ți afunzi pașii în zăpadă, după ce ai să respiri destul aer de iarnă, vei junge și la Cabana Piatra Mare. Cum e aici? Divin!
Priveliștea îți răsplătește tot efortul depus. De jur împrejur, numai munți și hăuri. Doar vântul șuieră nebun în toată încremenirea timpului de acolo.
La cabană vei găsi un ceai fierbinte care îți va încălzi trupul destul de înfrigurat din pricina traseului, însă pe platoul alpin, zâmbetul reapare ca o răsplată binemeritată. Mereu Providența face asta. Am trăit-o mereu când am făcut drumeții dificile.
Frumusețea și bucuria totală vin la pachet, de cele mai multe ori, după un traseu dificil.
După ce ne-am odihnit trupul, am pornit pe traseul marcat cu roșu, un traseul familial. Tot prin zăpadă, dar de data asta mult mai ușor. Ca la coborâre, majoritatea traseelor sunt mai ușoare. Picioarele ne-au purtat ca vântul și în două ore jumătate am ajuns din nou de unde am plecat.
Era ora 19.30. Așadar, toată drumeția a durat 7 ore, cinci ore la dus, două la întors.
Una peste alta, nouă ne-a plăcut, chiar dacă am boscorodit de vreo câteva ori.
Ce ți-am povestit azi, e doar o fărâmă din ce am trăit noi la Canionul 7 Scări și pe traseul spre Cabana Piatra Mare. Dacă vrei aventură, atunci pornește la drum!
Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii noastre de facebook sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.
Pe curând, dragi prieteni!