Crăciunul este despre iubire și liniște


Cu trecerea anilor, deși trupul se zbârcește, inima parcă mai tare întinerește. Și simțim asta, mai ales de Crăciun, când toată copilăria vine peste noi buluc.

Fiecare zi din decembrie activează bucuria. Bucuria aia nebună pe care o simțeam în fiecare decembrie nins. Și chiar dacă iarna nu mai e ca pe vremuri, Crăciunul e tot Crăciun. Și când eram mici se năștea Isus de Crăciun. Și cântam cu poftă despre asta. Și azi se naște, la fel ca atunci. Însă azi e altfel. Astăzi te umple de bucurie altfel nașterea Sa.

Poate îți place vânzoleala oamenilor în căutarea de cadouri. Poate îți place să alegi cele mai alese bucate pentru marea zi. Poate îți place să împodobești nu doar bradul, ci și toate trupurile familiei tale, în cele mai frumoase hăinuțe, doar e Crăciunul.

Dar după toată povestea asta, după tot maratonul pe străzile orașului, prin magazine, buticuri și malluri, constați în marea zi că poate Crăciunul este despre altceva. De pildă, despre simplitate.

În simplitate stau cele mai tihnite clipe ale vieții. Iar de Crăciun simplitatea înseamnă: o haină modestă, dar curată, un brad mic, dar împodobit cu iubire, mâncăruri simple, dar gătite ca la mama acasă și tovărășia câtorva oameni, puțini, dar buni.

De Crăciun este despre iubire și liniște. Iubire sinceră și  liniște adâncă.

Cu trecerea anilor, Crăciunul este altceva. Este o altfel de grijă. O grijă față de Dumnezeu.

Și când colindătorii vestesc marea naștere, e vremea să ne odihnim sufletul. Să privim luminițele din brăduț, apoi spre Cer și să înțelegem ce e de înțeles.

De Crăciun se restartează viața. Prin marea naștere, renaștem și noi. Și în fiecare an primim șansa de a fi o variantă mai bună a noastră.

Să ne fie Crăciunul altfel! Adică cu mai multă liniște sub brad și mai multă înțelepciune la ferești!

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
1 like
Articol precedent: Mănăstirea Mihai Vodă din TurdaUrmatorul articol: „Iertarea și compasiunea” de Alice Wheaton

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
martie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031