Colibița – un loc pentru relaxare


Sunt momente când ai chef doar de liniște și atât. Ai pleca la capătul lumii, numai să-ți odihnești sufletul și mintea, uneori, obosite de zgomotul urban.

Și dacă nu știi încotro să-ți duci pașii, îți spunem noi un loc fain, numai bun pentru relaxare: Colibița.

Când spui Colibița, gândul îți fuge automat la satul, barajul și lacul care poartă același nume.

Colibița este un sat din cadrul comunei Bistrița Bârgăului din județul Bistrița-Năsăud.

La vreo 7 Km de Bistrița Bârgăului, se află barajul de acumulare și lacul Colibița. Și de aici începe a se scrie povestea unui loc blând unde timpul parcă nu mai curge.

De o parte și de alta a lacului sunt pensiuni care abia așteaptă să te primească.

Lacul Colibița este unul artificial şi a fost realizat pe locul unei foste localităţi. Acesta a fost făcut dat în folosinţă în 1977. În anul 1979, satul este strămutat pe dealurile din apropiere, la Miţa, întrucât încep lucrările hidrotehnice, rezultatul acestora fiind acoperirea vetrei satului şi apariţia lacului de acumulare. Mai exact, pe râul Bistriţa Ardeleană se construieşte un baraj şi astfel ia naştere actualul lac Colibiţa, cu scopul de a alimenta cu apă localităţile de pe Valea Bârgăului.

Locuitorii spun că şi acum, când e secetă, se poate observa în lac turla bisericii din vechiul sat inundat. Că o fi sau nu așa, nu știm, dar ce știm sigur e că lacul e tare frumos.

Lacul este străjuit de dealuri împădurite, iar în zare munții Strunioru și Bistricioru completează perfect peisajul.

În jurul lacului, unele pensiuni și-au amenajt și mici plaje unde te poți relaxa în voie la Soare. Ce vrem să-ți spunem e că în aces caz, prețurile sunt pe măsura priveliștii și a facilităților oferite.

Zona Colibița este o stațiune încă în dezvoltare, asta e clar. Încă mai sunt multe de amenajat pe aici, dar chiar și așa, pentru un weekend te poți retrage liniștit aici. Relaxarea e garantată.

Și cum din fiecare loc plecăm cu amintiri fel de fel, vă zicem despre una dulce. De la Colibița am cumpărat cea mai bună dulceață de zmeură. O tăntiță care avea o mică tonetă la margine de drum ne-a ademenit cu produsele ei și chiar nu regretăm că i-am răsplătit munca și dulceața.

Una peste alta, Colibița este un loc unde te poți rupe de lume și zarva ei.

Uite, ai aici și un filmuleț care surprinde o fărâmă din lacul Colibița.

Dacă îți plac articolele noastre, poți să ne urmăreștipe FacebookYoutubeInstagram, sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
3 likes
Articol precedent: O drumeție ușoară pentru familia taUrmatorul articol: O drumeție spre Fereastra Holbav

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031