O drumeție spre Fereastra Holbav


Sunt multe locuri în țărișoara noastră unde toamna își etalează culorile spre a bucura ochii călătorului. Nu trebuie decât să pornești spre ele. Și dacă nu știi unde, îți spunem noi o destinație grozavă pentru o drumeție de toamnă: Holbav!

Holbav este un sătuc în județul Brașov, Transilvania. Nu mai e un secret că Transilvania oferă locuri de poveste, știm asta cu toții. Dar ca să te bucuri cu adevărat de ele, trebuie să le vadă ochiul tău și să le atingă pasul tău.

 

Ca să ai parte de această drumeție, setează-ți pe GPS Fereastra Holbav, căci așa este cunoscută destinația. Ca reper îți spunem că drumeția pe care am făcut-o noi spre Fereastra Holbav începe cu o pantă destul de abruptă care se află în apropierea unui magazin și a unui gater.

Cam vreun kilometru se tot urcă prin păduri colorate care deschid panorame cu văi largi și adânci.

De-alungul traseului vei trece și pe lângă niște gospodării, că doar ești într-un sat. Câțiva dulăi îți vor tulbura liniștea, dar sunt legați așa că îți poți continua drumeția liniștit.

Toamna oferă în acest loc niște peisaje tare frumos colorate în nunațe diverse de galben, roșu, verde și portocaliu. E un spectacol de culori aici!

Ca să ajungi la Fereastra Holbav ai nevoie de vreo două ore de urcat lejer.

La finalul urcării, se deschide o panoramă superbă! În dreapta vei vedea o căbănuță din lemn, și, desigur, Munții Bucegi și Piatra Craiului.

Ai locuri destule unde să te retragi să admiri priveliștile, să-ți odihnești sufletul și să faci un picnic în tihnă.

Și după ce te vei fi încărcat de toată frumusețea locului, îți poți încheia drumeția pe același drum sau pe cel alăturat lui care îți va oferi alte priveliști, dar la fel de frumoase.

Noi am ales să vedem și alte priveliști, așa că am ales celălălt traseu care presupune și o coborâre mai ușoară. Drumeția se încheie cu o troiță. De aici, pornești spre stânga, locul de unde ai început aventura ta.

 

Drumeția spre Fereastra Holbav e un circuit relativ ușor pe care îl poți face și cu copiii.

Așadar, dacă ai chef de o drumeție în această toamnă, spre Fereastra Holbav vei avea parte de una de toată frumusețea. Uite îți lăsăm aici un filmuleț cu ce am surprins în această drumeție.

Dacă îți plac articolele noastre, poți să ne urmăreștipe FacebookYoutubeInstagram, sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
5 likes
Articol precedent: Colibița – un loc pentru relaxareUrmatorul articol: Și când te crezi cel mai voinic, vine God și-ți arată cât ești de mic

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031