Iată ce să vizitezi dacă ajungi în județul Satu Mare


Noi și azi ne amintim cu drag de Țara Oașului și de bunicuțele locului asortate cum pe nicăieri nu am mai văzut (adică baticul tre să fie musai asemenea fustei).

Până să ajungi aici, te crucești la propriu de Certeze – cea mai bogată comună din România și ale ei vile luxoase.

Slavă Domnului că distanța dintre renumitul Certeze și Negrești Oaș nu e mare și am putut să ne revenim rapid, savurând simplitatea bunicilor noștri regăsită la Muzeul în aer liber din Negrești Oaș.

Este extrem de frumos muzeul. Nu vă mai zicem de doamna muzeograf care este o antologie de povești cu harul vorbei la ea. O mai fi și azi acolo, nu știm să vă spunem, însă dacă ajungeți prin zonă, neaparat opriți-vă și vizitați muzeul!

O să aveți ocazia să pășiți în căsuțe pe bolovanii rotunzi care țineau loc de trepte, să atingeți straie specifice zonei, să vă minunați de obiecte din gospodăria țărănească a locului, să vă pitiți într-o bisericuță ca-n povești, să cercetați uneltele timpurilor de mult apuse și să vă mângâiați sufletul cu amintiri din copilărie, căci tot ce veți vedea și trăi aici, o să vă aducă aminte de bunici.

Tare fain fu!

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Muzeul în aer liber din Negrești Oaș! 

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!


0 comentarii
2 likes
Articol precedent: „Lumina dintre oceane” (2016)Urmatorul articol: „Diana cu vanilie” de Diana Sorescu

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
iunie 2022
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930