Capela Călătorilor


Ne place să credem că mereu noi aranjăm întâmplările vieții, dar chiar așa o fi?

Ne așezăm confortabil în fața vieții, și începem a așeza episoadele pe care vrem să le trăim. Uneori ne iese, alteori nu. Te-ai întrebat de ce?

Când nu ai răspunsuri, poate le găsești în lăcașurile sfinte. Încearcă! Nu ai nimic de pierdut! Și uite un loc, unul unde chiar îți poți odihni sufletul. Și vezi, poate afli și câteva răspunsuri.

Noi am trecut ca vântul pe lângă ea, de mai multe ori, dar niciodată nu am oprit motorul, până de curând, când am zis Halt! Și nu ne-a părut rău deloc.

Acest loc e unul intim, chiar dacă este foarte aproape de stradă. Dacă reușești să faci abstracție de mașinile zgomotoase care trec ca vântul, atunci să știi că ai să petreci un timp liniștit aici.

Capela Călătorilor, căci desprea ea vă vorbesc, o găsiți cuminte lângă o șosea, șoseaua Bacău-Roman.

Era închisă când am ajuns noi, însă chiar și așa, merită să te oprești aici. Cu cât ne apropiam de lăcaș, cu atât mai bine ne pătrundea în suflet o muzică liturgică.

Nici țipenie de om, doar muzica dumnezeiască și bisericuța. Ce să vrei mai mult?! Sunt două mese cu băncuțe, unde îți poți cuibări în mâinile împreunate, mintea și sufletul.

E un loc rar, un loc pentru călătorii care se află pe drumuri, ca noi, uneori.

Capela călătorilor a devenit un loc drag nouă, chiar de la prima vedere.

Am aflat că a fost ridicată în anul 2010 și că se țin și slujbe aici, așa că e posibil să mai revenim.

Dacă ajungi prin zonă, oprește motorul mașinii și pășește spre această capelă. E prea frumoasă și sfântă! Nouă ni s-a lipit de suflet pentru totdeauna.

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Capela călătorilor.

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând, dragi prieteni!

0 comentarii
8 likes
Articol precedent: Barajul BicazUrmatorul articol: Parcul Osoiu

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031