Când viața te învață să dăruiești cadouri speciale, devii chiar tu special


Știi povestioarele care ne reamintesc despre lucrurile pe care le considerăm „bune” și pe care le folosim doar cu ocazia unor momente speciale. Normal că le știi! Dar nu despre meteahna asta vreau să vă zic, căci, da, meteahnă consider că e, ci despre o alta, la care ar trebui să medităm, și anume, acțiunea de a oferi cadouri, atenții sau cum mai vreți voi să le numiți.

Fie că este vorba despre un membru al familiei, un prieten, un coleg, fie poate chiar o cunoștință, sunt ocazii clare când trebuie să le dăruiești ceva. Vei zice, da, clar! Fiecare are o zi de naștere și, poate, și o zi a numelui. Ăsta e momentul principal pentru marea majoritate dintre oameni, când se activează să dăruiască.

Dar, ce ar fi dacă nu am mai aștepta aceste zile ca să dăruim? Și da, să nu mai așteptăm nici Craciunul, nici Paștele și niciun alt moment legitim în care să dăruim? Să dăruim pur și simplu: într-o zi de banală de luni, într-un moment când cel pe care-l avem în vizor se așteaptă cel mai puțin, sau, pur și simplu, înainte de ziua când ceasul s-ar hotărî să nu mai ticăie. Da, căci se poate întămpla și asta, doar nu suntem nemuritori!

Nu știu dacă te-ai gândit vreodată la asta și la câte regrete îți poate aduce alegerea proastă a momentului când să dăruiești. Nu știu cum e în cazul tău, dar pe mine viața m-a învățat să nu mai aștept momentele convenționale pentru a dărui ceva special.

Și când spun special, nu mă gândesc la un preț considerabil, ci doar la toată bucuria celui care primește, dar și a celui care dăruiește. Un cadou special e acel cadou dăruit în alte zile decât cele legate justificat de o persoană. Și tocmai asta face cadoul să fie unul special.

Știi, de exemplu, că prietena ta își dorește o carte de multă vreme, dar niciodată nu are timp să ajungă la librărie sau bani pentru ea?

Știi că cineva din familia ta își dorește ceva anume, dar amână momentul împlinirii din varii motive?

Știi că un coleg s-ar bucura de o atenție extrem de banală și necostisitoare, dar care ar putea fi pentru el ceva special?

Știi o cunoștință căreia i-ai dărui, pur și simplu, ceva care ar bucura-o? Știi! Normal că știi! Atunci, treci la treabă și dăruiește!

Dăruiește oricând și nu aștepta niciun moment special, ci fă-l tu special, de ce nu, chiar azi!

Și când viața te învață să dăruiești cadouri speciale, devii chiar tu special

Cum știi că e așa? Nimeni nu-ți va spune, dar tu vei simți o bucurie specială! Iar ce simți tu e tot ce contează! Această bucurie specială, care îți inundă trupul și mintea, îți arată despre cât de faină este viața atunci când dăruiești necondiționat.

La cât mai multe zile faine cu momente speciale!

Dacă îți plac articolele noastre, poți să ne urmăreștipe FacebookYoutubeInstagram, sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
3 likes
Articol precedent: Nyad (2023)Urmatorul articol: Ce ne apropie și ce ne desparte pe unii de alții

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
februarie 2024
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829