Cam așa fu la Drobeta-Turnu Severin

Cam așa fu la Drobeta-Turnu Severin

Și azi îmi amintesc că prin peregrinările noastre, la un moment dat, am ajuns și la Drobeta-Turnu Severin.

Eram obosiți, dar nici nu mai conta pentru că urma să ne cazăm și mai ales, să mergem să vedem fântâna cinetică din centrul orașului. Se vorbea la vremea respectivă despre ea, într-un mare fel. Luminile colorate, apa și muzica se îmbinau într-un spectacol pe care abia așteptam să-l vedem. Dar, până la spectacolul nocturn, ne-am cazat la hotelul „Continental”, cel de pe vremea „răposatului”. De altfel, era și singurul unde am găsit cazare. Clădirea parcă înmagazina în ea toate amintirile epocii comuniste, de la mobilier până la ultimul fir de praf. Nu știu de ce am avut senzația asta, dar asta fu. Nici nu mai conta asta, pentru că priveliștea de la ferestrele camerei, care erau imense, te făcea să uiți cu totul de împrejurări. Dunărea se deschidea mărinimoasă în zorii zilei, sub privirile noastre. Din acest punct de vedere, recomandăm acest hotel pentru panorama care, într-adevăr, e superbă.

Dacă ajungi în Drobeta, mergi, după ce te cazezi, în port, pe faleză și apoi la ruinele Cetății Medievale Severin. Nu e cine știe ce, dar nici de trecut cu vederea.

După această plimbare, mută-ți pașii spre centrul orașului. Orașul e tare drăguț. Un părculeț cu verdeață și fântâna minunată vor încheia o zi frumos petrecută în Drobeta, numai să fii mai norocos decât noi. De ce spunem asta? Păi, pentru că minunata fântână trebuie să și funcționeze. Noi nu am avut baftă de ea, așa că ne-am mulțumit să o vedem doar pe net. Voi s-aveți noroc de ea și de vremuri mai bune.

Cam așa arată prin ochii noștri o fărâmă din Drobeta-Turnu Severin.

Dacă vă plac articolele noastre, puteți da like și paginii de facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!

doicalatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *