Vezi cum mă tratezi, ca să-ți spun cine ești


Oamenii nu au nevoie doar de buletin ca să-și confirme identitatea. Există și alte moduri care vorbesc despre cine sunt ei. De pildă, faptele.

Identitatea reală a omului poate fi ușor dezvăluită de faptele lui. Numele nici nu mai contează, când faptele spun altceva despre el.

Omul, care se prezintă a fi, chipurile, onorabil în fața semenilor săi, este un altfel de om. Uneori o face cu bună știință, alteori fără să vrea. E și el om, e drept, dar, slavă Domnului, nu ca tot omul. Ce uită el, e că nu toți oamenii pot fi ca el, și ca atare, nu poate fi însoțit pe drumul său, până în pânzele albe.

Genul ăsta de om, în momentul în care e evitat și lăsat în plata Domnului, devine brusc rănitul sorții. Chiar și așa, năsucul nu revine la forma de modestie pe care ar trebui să o adopte omul nostru smerit. Și ce faci în acest caz cu el? Nimic! Îl lași ca pe el, vorba unei tăntițe! Viața îl va lumina într-o zi, sau, ghinion, îl va înneca și mai adânc în părerile lui foarte bune despre el însuși.

Cu omul care se crede fără de pată și cu coloană verticală perfectă, trebuie să fii atent și distant. Nu de alta, dar riști să te molipsești. Nu de perfecțiune, ci de ipocrizie, iar asta e fără de leac!

Așadar, când vreun cunoscut sau necunoscut din viața ta se poziționează pe al victimelor piedestal, reamintește-i cum s-a prezentat în fața ta și apoi exemplifică-i cu fapta lui, cine este el cu adevărat.

Să auzim numai de bine!

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.


0 comentarii
6 likes
Articol precedent: De ce să fii, zilnic, optimistUrmatorul articol: Spre Lacul Boiereasca Modârzău și împrejurimile lui

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031