Un loc unde muntele ți-e la îndemână


Nu cred că există călător în țara noastră care să nu fi ajuns măcar o dată în Poiana Brașov și dacă a ajuns aici, să nu fi urcat măcar o dată cu telecabina spre înălțimi.

Asta făcurăm și noi de curând, e drept, pentru a doua oară.

Admirasem priveliștea munților adânciți în hău, într-o zi de iarnă, așa că ne-am zis că trebuie să ajungem aici și într-un anotimp cald.

Zis și făcut, urcat și coborât, pozat și admirat, într-un cuvânt: PERFECT! Așa poate decurge o zi din week-end și crede-ne pe cuvânt că merită tot efortul tău.

E faină Poiana Brașov, însă plimbatul pe strada ei principală, savurarea unui langoș, căscatul gurii la tarabele pline de suveniruri și eventual sorbitul unei cafele la o terasă e nimic pe lângă urcatul cu telecabina, de exemplu, spre Vârful Postăvaru.

Am venit aici într-o zi de duminică, să fi fost ora 10 dimineața când am ajuns. Vremea bună, nu foarte aglomerat la telecabină, așa că am avut poftă de urcat și atins Vârful Postăvaru.

Nu ai nevoie neapărat de echipament special pentru a urca spre Vârf, e ok să ai în picioare și o pereche de adidași, te vei descurca negreșit, numai voință să ai.

Odată ce telecabina se debarasează de tine și pășești în afara ei, te așteaptă niște stânci să le cațeri. O balustradă îți vine în ajutor, așa că oricât de neîndemânatic ai fi, vei reuși să ajungi în vârf, unde te așteaptă tăcuți munții. Este de vis!

Este un loc unde trebuie să zăbovești, să respiri pe îndelete aerul și să îți încarci privirea de frumusețe.

După ce vei fi făcut toate astea, nu coborî cu aceeași telecabină cu care ai urcat, fă câțiva pași pe jos și vei da de un alt punct, unde o altă telecabină te va întoarce-te la sol.

Bucură-te de panoramă și dintr-o altă perspectivă, fii curios căci va merita! Poiana Brașov rămâne un loc aparte în sufletul nostru, motiv pentru care, sigur, vom mai reveni.

Dar până la noi povești, cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Poiana Brașov cu al ei Vârf Postăvaru.

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


0 comentarii
0 likes
Articol precedent: Liniștea dumnezeiască de la Mănăstirea RîmețUrmatorul articol: „Arta de a reuși în viață” de Scarlat Niculescu

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031