Turbăria Lăptici


Locurile și lucrurile simple surprind, nu de puține ori, tocmai de aceea nu trebuie ignorate. Așa este, de pildă, și Turbăria Lăptici.

Turbăria Lăptici face parte din Parcul Natural Bucegi.

Așadar, dacă ajungi în zonă, mai exact în comuna Moroeni, județul Dâmbovița, nu rata obiectivul.

Poate te întrebi ce este o turbărie și de ce să ajungi într-un asemenea loc. Ei bine, turbăria este un loc mlăștinos, bogat în vegetație, din ale cărei resturi se formează turba. Nimic interesant poate vei zice, dar nu e chiar așa. Astfel de locuri au un ceva numai al lor. E un pic de suspans acolo, iar inima bate altfel.

Freamătul vegetației subterane și balansul pe care-l simți când pășești în zonă sunt elemente definitorii pentru experiența pe care o vei trăi aici.

Este multă simplitate aici, însă tocmai ea te va face să-ți amintești cu drag de asemenea locuri. Noi am mai vizitat o astfel de zonă în județul Harghita, la Tinovul Mohoș.

Turbăria Lăptici se află la o altitudine de 1.500 m. în Munții Bucegi, la poalele Munților Lăptici și adăpostește o mare varietate floristică de mușchi și ierburi, specifică turbăriilor.

Vei avea ocazia să te bucuri de un peisaj nebun de verde, iar un pod din lemn va fi „străduța” care îți va oferi o scurtă plimbare prin turbărie.

Câteva minute de aer curat într-o natură care se așază sub tălpile tale, poate fi ceva ce merită să experimentezi. Și toate astea cu o singură condiție: să-ți placă simplitatea.

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.


0 comentarii
11 likes
Articol precedent: Pe Muntele Încercării – o altfel de călătorieUrmatorul articol: Ascensiunea Imperiilor: Otomanii (2020)

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
martie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031