„Oscar şi Tanti Roz” de Eric-Emmanuel Schmitt


„Oscar şi Tanti Roz” de Eric-Emmanuel Schmitt este cartea pe care vreau să v-o recomand astăzi.

Există o mulțime de clasamente ale cărților de citit într-o viață. Eu însă niciodată nu am putut funcționa în materie de lectură după acestea.

Mereu am citit ce a rezonat cu sufletul meu.

Recunosc că uneori m-am încăpățânat să descopăr și eu frumusețea unor cărți recomandate cu atâta ardoare de alții care reușiseră să le savureze, însă dacă inima mea nu le-a vrut, am zis „pas”și mi-am continuat singură căutarea titlului învingător.

Iată de ce, uneori, cred că e bine să citesti ce îți poftește inima!

Primul meu contact cu scriitorul Erich-Emmanuel Schmitt l-am avut la vizionarea unei emisiuni pe postul național de televiziune. Acela a fost momentul în care m-a cucerit acest autor. Cum era și firesc, următorul pas a fost să-i caut cărțile.

De departe, „Oscar și Tanti Roz” m-a atras ca un magnet. E un roman rar, o carte poziționată printre primele locuri ale clasamentului meu literar.?

Acțiunea romanului se desfășoară sub forma unor scrisori pe care copilul Oscar, bolnav de cancer, i le scrie lui Dumnezeu. Scrisorile ne reamintesc cat de fragilă și efemeră este viața și ne îndeamnă să nu trăim ca și când am fi nemuritori.

În 103 pagini, cât are romanul, ai ocazia să deguști esența dulce-amăruie a vieții.

Este o carte pe care nu o pot povesti pentru a transmite emoțiile trăite în timpul lecturii. Trebuie citită și trăită pe cont propriu! E prea bună!

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!


0 comentarii
0 likes
Articol precedent: oameni şi OameniUrmatorul articol: Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031