4 locuri de neratat în Transilvania


Început de august.

Abia se treziseră copacii. Ici colea mai erau unii învăluiți în aburul viselor. Cerul plumburiu anunța o zi de toată frumusețea.

Pornirăm spre Sighișoara. Curând mașinile de pe străzi aveau a se transforma în elefanți și elefanței care împroscau apă peste tot în jur. Râdeam și ne întrebam: o fi vară sau toamnă, o fi zi sau noapte ?

Ploaia ne șicana însă știam că orice are un preț pe lumea asta, chiar și primul nostru obiectiv de vizitat, Castelul Bethlen.

De fapt, ne-am zis, hai să plecăm în căutarea verii și a Soarelui. Și ce credeți, pentru a nu a știm câta oară, Dumnezeu ne-a arătat că ne iubește și că nu trebuie să ne pierdem niciodată speranța.

Când am ajuns la castel, ploaia s-a oprit, iar Soarele ne-a zâmbit ștrengărește de după un nor. Din acea clipă, Soarele ne-a însoțit până spre finalul zilei.

Castelul Bethlen se află în satul Criș, comuna Daneș, județul Mureș.

Daneș e cea mai frumoasă comună pe care am vazut-o vreodată în Românica noastră. În fața fiecărei case stăteau mândre zeci de flori. Mai, da’ chiar în fața fiecărei case?!

Cât am mers prin această comună a fost ca într-o grădină botanică. A fost de vis!

Nu ne-am întreținut cu niciun localnic însă florile din fața caselor vorbeau destul de clar despre ei: numai oameni unul și unul. Așa că, dacă ajungeți la castel și vă îndreptați apoi spre județul Sibiu, mai exact Biertan și satul uitat de lume, Alma Vii, veți avea șansa să vă minunați cu adevarat ochii.

După bisericile fortificate din Biertan și Alma Vii, ne-am îndreptat către podișul Târnavelor să ne îmbătăm privirea cu podgoriile Jidvei. 

Când am ieșit din Jidvei, ce credeți, a început să „plângă” cerul pentru noi că nu am degustat un pahar de vin, și dă-i prin ploaie nene, ca în potopul lui Noe.

Una peste alta, traseul o sa vă ofere întâmplări frumoase chiar dacă se va întâmpla să aveți parte și de ceva ploaie.

Într-o postare ulterioară o să vă povestim pe îndelete despre fiecare locație în parte, căci prea fain fu.

Dar până atunci, cam așa arată, prin ochii noștri…

4 locuri de neratat în Transilvania

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


0 comentarii
0 likes
Articol precedent: „Pactul” (2014)Urmatorul articol: Blaj, unul dintre cele mai cochete orașe ale României

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930