Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „Astra” Sibiu


Vrem nu vrem, suntem îndemnați să ne distanțăm social. Și tare aș vrea, asta să nu însemne în timp și o distanțare emoțională de oameni, locuri și întâmplări.

Statul acasă îți oferă timp pentru toate plăcerile sufletului tău, sau aproape toate. Noi, de pildă, tânjim după hoinăreală, însă Slavă Domnului că toate peregrinările noastre din trecut ne vindecă acum de dorința nestăvilită de a călători.

Printre  oportunitățile de a ne petrece timpul liber indoors, la noi se află în aceste zile și revederea locurilor pe care cândva le-am vizitat și de care ne-am îndrăgostit.

Pe unul dintre ele vi-l împărtășim astăzi: Muzeul „Astra” din Sibiu.

Pentru noi, acest muzeu se află în topul de vârf al muzeelor în aer liber din țărișoara noastră. Dacă ai fost aici, știi despre ce vorbesc, însă dacă nu ai ajuns aici, să știi că merită să-l vizitezi.

Pentru că este în aer liber, îți recomandăm să îți alegi o perioadă din an care să își pice pe suflet. Noi am făcut cunoștință cu el într-o zi superbă de decembrie, la vreme de apus.

Muzeul „Astra”  se întinde pe 96 de hectare, așadar îți trebuie ore bune să-l vizitezi.

În ciuda suprafeței parcului-muzeu, timpul petrecut aici va zbura repede. Aleile străjuite de căsuțe îți vor oferi o plimbare relaxantă în care amintirea bunicilor te va însoți la fiecare popas făcut.

Muzeul vorbește  despre trecutul nostru  care reușește prin exponatele sale să emită balsamul vremurilor apuse. E ca într-o poveste spusă de bunici.

Merită să ajungi aici!

Cam așa arată prin ochii noștri o fărâmă din Muzeul „Astra” Sibiu.

Dacă îți plac articolele noastre, poți să ne urmărești pe FacebookYoutubeInstagram, sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
2 likes
Articol precedent: Galben nebunUrmatorul articol: „Tranșeul nesfârșit”(2019)

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031