Muzeul Câmpiei Boianului „Traian Zorzoliu”


A fost un an greu, zicem noi, doi călători care au hoinărit destul de puțin în acest an, 2020. Însă nu ducem lipsă de amintiri din călătorii, așa că la final de an vă împărtășim o poveste faină dintr-o călătorie în Oltenia.

Dacă vreți să vizitați un muzeu de poveste atunci trebuie să mergeți la Muzeul Câmpiei Boianului „Traian Zorzoliu”. Noi, când am ajuns aici, chiar ne-am minunat.

Aflat în Drăgănești-Olt, muzeul surprinde cu totul. Este de fapt un muzeu în aer liber. El reproduce un sat neolitic din cultura Gumelnița.

Muzeul a fost inițiat de un profesor inimos, Traian Zorzoliu, căruia i s-a făcut și un bust care se află în curtea muzeului și care supraveghează noapte și zi tot ce mișcă.

Dacă ajungeți aici, veți descoperi un sătuc de poveste. Sătucul cuprinde căsuțe, în mărime naturală, care cuprind diverse obiecte ale acelor timpuri sau reproduceri, toate având rolul de a reconstitui o fărâmă din istoria acestor locuri. Chiar ești într-o poveste când pășești în curtea muzeului.

E tare fain aici. Am întâlnit aici și un muzeograf inimos care ne-a prezentat toată istoria acestui loc și la plecare ne-a umplut buzunarele cu prune din curtea muzeului, cică să nu-l uităm. Și chiar nu l-am uitat. Gustoase și prunele dar și poveștile lui despre acest loc minunat.

Vă recomandăm acest loc primitor și interesant.

Cam așa arată prin ochii noștri o fărâmă din Muzeul Câmpiei Boianului „Traian Zorzoliu”.

Dacă vă plac articolele noastre, puteți da like și paginii de facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.


2 comentarii
0 likes
Articol precedent: Klaus (2019)Urmatorul articol: Pantomima anului 2020

Din aceeasi categorie

Comments

 • bConnected

  decembrie 30, 2020 at 11:50 pm
  Reply

  Felicitari pentru articol, foarte interesant. Poate reusesc sa ajung si eu.

  • doicalatori
   to bConnected

   decembrie 31, 2020 at 10:35 am
   Reply

   Îți doresc să ajungi! O să îți placă. E altceva!

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
iunie 2022
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930