„Moartea lui Ahasverus” de Par Lagerkvist


Premiul Nobel pentru literatură din 1951, poate fi un motiv pentru care să citești ceva de autorul suedez, Par Lagerkvist.

Doream la ceas de seară să citesc o carte al cărei final să-l aflu repede, înainte de a adormi. Asta a presupus o carte subțirică.

Am răsfoit cărțile din bibliotecă și m-am oprit la „Moartea lui Ahasverus” de Par Lagerkvist.

Nu știu care sunt criteriile utilizate de voi în alegerea unei cărți, însă pentru mine, recenzia ei, de pe coperta finală, cântărește destul de mult. Apoi urmează răsfoirea ei.

Cu un scris comod privirii mele obosite și un subiect interesant, cartea m-a convins imediat că trebuie să rămână în mâinile mele. Așa a și fost.

Acțiunea romanului se petrece într-un han unde se întâlnesc deopotrivă hoți, ticăloși, prostituate, bețivi, săraci, bogați și care a devenit totodată și punct de întâlnire pentru cei care merg spre Țara Sfântă.

În acest lăcaș facem cunoștință cu personajele principale ale romanului și aflăm răspunsuri la câteva întrebări universale pe care omenirea nu a încetat a le contura în orice veac al acestei lumi.

Lectura e o meditație continuă la condiția omului și mersul lui în viață acompaniat sau nu de Dumnezeu.

Extrem de simplu scrisă, povestea te cucerește și revoltă deopotrivă. Însă, dacă îți plac cărțile care te lasă pe gânduri, aceasta este una potrivită și va merita timpul tău. La final te provoacă la cercetare și analiză interioară, o să vezi.

Lectură plăcută, drag cititor!

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!


0 comentarii
0 likes
Articol precedent: One of us (2017)Urmatorul articol: Nici peștele nu mai e ce-a fost!

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
septembrie 2023
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930