Mănăstirea Sfântul Sava


Nu o dată am auzit „da’ eu nu sunt păcătos/păcătoasă, nu am făcut nimic rău”, de parcă numai faptele contează în viața noastră. Dar gândurile, cuvintele pe care le zămislim, ele nu pot fi păcătoase? Ei, de astea uităm uneori.

Când greșim, unii dintre noi ne restartăm cu gândul de a fi mai buni. Uneori ne iese, alteori nu. Cert e că singura cale care te ajută să nu gafezi este prezența lui Dumnezeu în viața ta, însă nu doar La Crăciun și Paște, ci zilnic. Zilnic în suflet și gând, și măcar în a 7-a zi a săptămânii, cu toată oasele și carnea ta, în Casa lui.

Uneori ne rătăcim și nu mai știm direcția către El. Ideea e, să nu ne țină prea mult. Și dacă El este adânc înfipit în inima ta, pașii te vor purta negreșit acolo unde e cea mai sfântă liniște, în lăcașul Lui.

Așa că, dacă ajungi prin județul Bacău și vrei să mergi la o mănăstire, să știi că este un drum care te duce într-un loc tare fain. E vorba de Mănăstirea Sfântul Sava din satul Buda.

Până să ajungi aici ai să ai niște priveliști întinse, numai bune să-ți pierzi privirea peste ele. E tare plăcut drumul spre mănăstire. Aici se îmbină Cerul cu Pământul, iar sufletul parcă ți-e în mâinile Domnului.

Noi am ajuns aici într-o după amiază de vară domoală când doar vântul și Dumnezeu ne șoptea la ureche. E un loc de reculegere aparte. Trebuie să ajungi aici! Dar până atunci, cam așa rată prin ochii noștri o fărâmă din Mănăstirea Sfântul Sava din comuna Berzunți, satul Buda.

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!

 

 


0 comentarii
2 likes
Articol precedent: De ce uneori e mai fain pe coclauriUrmatorul articol: „Eseu despre orbire” de Jose Saramago

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
iunie 2022
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930