Mănăstirea Pogleț


În călătoriile noastre, indiferent către ce zone ne-am îndrepta, există mereu și lăcașuri de cult unde ne place să ne odihnim inima. Da, inima, pentru că și ea are nevoie de odihnă, cel puțin a noastră.

Și prin peregrinările noastre, când facem astfel de popasuri, de fiecare dată ne restartăm sufletul. Știți și voi cum e, dacă faceți la fel.

Și chiar de nu e așa, dacă vă aflați la un moment dat prin județul Bacău, poposiți în comuna Corbasca. Aici se află un colțișor de rai.

Într-un verde extrem de primitor, pe un delușor se află o bisericuță neagră. E Mănăstirea Pogleț, fostul schit Sucmezeu.

Înconjurată de păduri de stejari, bisericuța spune o poveste de pe la 1617. Este monument istoric. Veți afla mai multe despre ea, chiar la intrare, unde, în partea dreaptă se află o însemnare cu un mic istoric al ei.

Bisericuța din lemn are o arhitectură aparte. Are un pridvor cu un acoperiș evazat care-i dă un aspect tare interesant. În timp, bisericuța s-a deteriorat, însă, cu voia lui Dumnezeu, s-au învrednicit, în 1968, vreo câțiva oameni și au demarat lucrările de reconstrucție.

Aici viețuiesc 10 măicuțe, gata să primească oaspeți la orice ceas din zi.

Lângă bisericuță se află două căsuțe, construite în stilul locului, unde am putut intra și vedea ce au realizat aici măicuțele cu meșterii locului.

Nu doar frumusețea și sfințenia locului te liniștește, ci și bisericuța.

E multă blândețe în aceste locuri. Merită să ajungi aici!

Nouă ne-a plăcut și cu siguranță vom mai reveni.

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Mănăstirea Poglet.

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând, dragi prieteni!

0 comentarii
5 likes
Articol precedent: La cinci pași de tine (2019)Urmatorul articol: Un pui de „Transfăgărășan”

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
februarie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728