Finețea dinăuntru


Oamenii sunt atât de diferiți, încât nu ți-ar ajunge o viață să vorbești despre ei.

În preajma unora simți cum inima îți dansează, în preajma altora te-ai preface în vid.

Dacă ești înzestrat cu simțuri fine, vei cunoaște un om după sunetul pașilor, grimasele chipului și vorbele rostite. De ce o fi dăruit Dumnezeu toate aceste calități omului? Cine le are, știe prin câte cutremure îi trece sufletul în preajma oamenilor „mascați” în haine croite anapoda poruncilor sfinte.

Poruncile sfinte? Hm, rămân pentru unii doar tipărite în cartea veacurilor, căci de pătruns taina lor e încercare mare și nu se încumetă a le descifra.

Și atunci, dacă ești unul dintre aleșii Providenței și vezi, și înțelegi lucruri pe care alții nici măcar nu le observă, continuă-ți drumul.

Drumul pe care alegi să mergi este doar drumul tău.

 

Nu te obosi să înțelegi chipurile! Lasă-le în urmă ca pe niște întâmplări din care TU ai mai învățat ceva! Și nu uita! Scopul ultim pe acest pământ rămâne acela de a dobândi virtuțile care să ne pregătească a păși demni în marea Împărăție.

Rămâneți cu mintea trează, ochiul blând și inima curată!

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
3 likes
Articol precedent: Bucurie-n farfurieUrmatorul articol: Schitul Soveja

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
ianuarie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031