Fascinația păcatului de Stefan Zeromski


De la începuturi ne-am îndepărtat de Dumnezeu, neascultându-l. Am crezut în fiara câmpului, șarpele, și am căzut în păcat. De atunci, acesta urmărește pe fiecare, indiferent de loc și timp. Agață din când în când ființa omenească și o tulbură.

Despre păcat este și cartea pe care v-o propunem, astăzi, dar și despre răscumpărarea lui.

Fascinația păcatului, scrisă de Stefan Zeromski, este un roman de dragoste, de moravuri, de aventură dar mai ales unul de analiză psihologică și de reflecții filosofice.

Eroina romanului, Ewa, se îndrăgostește nebunește de catolicul Niepolanski. De la sârguincioasa „doamnă de birou”, va ajunge să parcurgă toată viața ei nenumărate posturi: prostituată, hoață și criminală.

Romanul pare simplu în aparență însă cu fiecare pagină ai să cunoști o femeie pe care autorul o zămislește cu fărâme din toate Evele acestei lumi. Așa că poate te vei redescoperi pe ici colea. Să nu te mire asta, căci în asta rezidă farmecul romanului.

Ar fi multe de spus despre carte, însă te las să descoperi singur și să trăiești cu tot sufletul gestul suprem al eroinei din finalul romanului.

Dacă o să îți placă lectura asta, lasă-mi într-un comentariu fragmentul tău preferat din carte.

Iată-l pe al meu: „Din suferință crește cea mai frumoasă floare de pe pământ: pocăința. Iar din pocăință, ca din potirul florii, își ia zborul aroma: înțelepciunea căinței, care naște, la rândul ei, sfințenia.

Lectură plăcută să ai!

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


0 comentarii
0 likes
Articol precedent: Suits („Costume”) (2011)Urmatorul articol: Hazliul

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031