De ce ți se lipește de suflet orașul Heidelberg


Începuturile și sfârșiturile nu se uită niciodată. Se agață mereu de mintea noastră cu încăpățânare. Timpul încearcă uneori să le desprindă pentru a face locul altora, însă unele dintre ele înving timpul! Ei, începuturile și sfârșiturile astea sunt parte a destinului nostru emoțional care ne vor însoți până în ultima noastră clipă de călători ai acestei vieți.

Cu siguranță ai și tu astfel de începuturi și sfârșituri care ți s-au lipit de suflet. Și știi cum e! Ele sunt speciale. Așa este și pentru noi, orașul Heidelberg.

Am vizitat câteva orașe în Germania și toate ne-au plăcut mult, însă unele ni s-au lipit cu adevărat de suflet. Saarburg, Trier, Zell, Orscholz, Rüdesheim şi Heidelberg sunt cele care ne-au bucurat peste măsură sufletul. V-am vorbit deja despre ele. Poate nu suficient, dar zicem noi destul încât să vă încumetați a vă planifica un concediu pe acolo.

Astăzi însă am ajuns cu acest articol în ultimul oraș pe care l-am vizitat, împreună cu prietenul nostru, în Germania, Heidelberg. Încă îl avem proaspăt în minte și suflet. Nu neapărat pentru că este ultimul vizitat, ci pentru că a fost cu adevărat ca cireașa de pe tort.

Heidelberg a ambalat concediului nostru cum nu se putea mai fain. Nu știu dacă prietenul nostru a lăsat intenșionat pentru finalul concediului nostru acest oraș, însă  ne-a legat cu vizitarea lui definitiv și irevocabil de Germania. Așa că, dacă vreodată vom decide să părăsim meleagurile noastre, Germania va fi locul în care ne vom cuibări, pentru că aici ne-am simțit ca acasă.

Așadar, ascultă-ți trăirile. Ele nu te mint niciodată! Iar Heidelberg, dacă l-ai vizitat deja, știi ce zic! Heidelberg te face să te simți ca acasă! Așa a fost pentru noi! De fapt, în toată partea de vest a Germaniei ne-am simţit aşa. Habar nu am de ce! Poate că într-o altă viaţă, am locuit aici! Una peste alta, Heidelberg e orașul care ți se lipește de suflet.

Noi am avut la dispoziție o zi întreagă pentru el. Doar pe aici ne-au umblat pașii. Ne-am propus doar câteva obiective să vizităm, dar au fost suficiente ca să ne îndrăgostim de el.

Heidelberg se află în Landul Baden-Württenmberg. Citisem despre el câte ceva înainte de a-l vizita. De pildă, știam că aici și-a petrecut cea mai mare parte a exilului și a decedat, la 15 mai 1873, domnitorul Alexandru Ioan Cuza.

E clar că nu îți ajunge o zi să explorezi orașul Heidelberg. Și cu toate astea,…

De ce ți se lipește de suflet orașul Heidelberg?

Trebuie să ajungi să-l vizitezi ca să înțelegi cu adevărat. Doar așa am înțeles și noi.

De pildă, poți începe cu vizitarea orașului vechi, unde arhitectura clădirilor te va cuceri, fără doar și poate. Apoi e obligatoriu de vizitat castelul renascentist. Îl poți admira și de pe podul vechi din Heidelberg, însă senzația pe pe care o trăiești aici nu e aceeași cu cea pe care o experimentezi când ești aproape de el. Vei vedea! Podul vechi sau Podul Karl Theodor situat peste Râul Neckar oferă, desigur, și el panorame frumoase, așa că merită să-ți plimbi pașii și pe aici.

Ca să ajungi la castelul renumit din Heidelberg, fie mergi pe jos, fie iei o telecabină „istorică”. Dar despre castel și care e cea mai faină cale spre el, vă vom povesti în următoarea postare.

De ce ți se lipește de suflet orașul Heidelberg?

Heidelberg este un oraş foarte ofertant. Aici ai ce vedea. De pildă, Biserica Sfântului Duh, o clădire impunătoare exact ca și Biserica iezuită de pe strada Merian, Madona din Piața Cerealelor, Hotel Ritter, o clădire renascentistă, superbă, care datează din anul 1592 sau Piaţa Principală din oraş cu Primăria şi fântâna barocă.

Am fi vrut să vedem mai multe din minunatul Heidelberg, însă timpul nu a fost deloc îngăduitor cu noi. Aşa e el. Te copleşeşte uneori cu frumuseţi, dar te şi pedepseşte, trecând repede ca vântul.

Despe Heidelberg poţi povesti zile la rând. E un oraş cu totul special şi bogat în poveşti. Odată ce ai ajuns aici, cu siguranţă vei vrea să mai revii. Şi sperăm şi noi acelaşi lucru. Mai sunt atâtea de văzut!

Aşa că, dacă ai chef să vizitezi Landul Baden-Würtemmberg, orașul Heidelberg trebuie să fie primul pe lista ta! Te vei convinge că e cea mai bună alegere! Ți se va lipi pur și simplu de suflet.

De ce ți se lipește de suflet orașul Heidelberg?

Uite de asta:

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


0 comentarii
4 likes
Articol precedent: SEA LIFE Speyer și acvariile tunelUrmatorul articol: Castelul Heidelberg

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
februarie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728