Cum înveți să fii blând cu tine


Cât trăiești înveți. Asta ne e clar tuturor.

Învățăm să fim politicoși cu cei din jurul nostru. Învățăm să ne ținem cuvântul dat. Învățăm să fim generoși. Învățăm să…să…să. Întreaga viață e un șir lung de învățăminte.

Putem să vorbim, câte-n lună și-n stele, despre învățămintele care ne ajută să trăim în relații bune cu ceilalți, dar nu despre asta este vorba, căci, nu-i așa, nu depinde doar de noi.

Așa că, mă gândeam deunăzi, oare cum se poartă oamenii cu ei înșiși. Tot așa cum se poartă cu ceilalți, sau un pic diferit? Răspunsul lor nu-l știu, dar îl știu pe-al meu.

Vine o vreme pentru toate și mai ales o vreme când înveți…

Cum să fii blând cu tine însuți

Și când blândețea asta își găsește loc în tine, se așterne împăcarea. Împăcarea cu tine, cu cei din jur și cu viața.

Nimeni nu te mai poate răni cu vorbe negândite și nimic nu-ți mai poate deranja echilibrul interior . Tu te știi mai bine ca oricând, căci blândețea e aliatul tău.

De ce să răspunzi copilăriilor gratuite? Liniștea ta e mai importantă decât agitația altora.

De ce să te întovărășești doar din politețe cu oameni care nu rezonează cu felul tău de a fi? Bucuria de a fi bine cu tine însuți e cu mult peste o companie formală.

De ce să-ți cauți vorbe alese pentru fapte obraznice? Întotdeauna tăcerea e cel mai bun răspuns pentru toate măștile vieții.

Dar ajungi a gândi așa, doar atunci când ai învățat să fii blând cu tine.

Și să fii blând cu tine e primul pas spre a fi blând cu ceilalți. Chiar și cu cei care nu merită, căci ce folos să fim blânzi doar cu cei buni și frumoși?!

Să auzim numai de bine și cu blândețe!

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.


0 comentarii
6 likes
Articol precedent: Cheile Grădiștei – un loc de hălăduială pentru un weekendUrmatorul articol: De ce să fii, zilnic, optimist

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
iunie 2022
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930