Castelul lui Mikó

Castelul lui Mikó

Dacă ajungi în Miercurea Ciuc, mergi să vizitezi această locație!

Frumos restaurat, muzeul dispune de o prezentare modernă. Noi nu am fost foarte impresionați de asta, căci preferam contactul cu ghidul în forma lui umană, „inteligența artificială” nedându-ne pe spate, ca să zicem așa.

Dar, pentru cultura noastră, am vrut să luam contact cu această zonă etnografică.

Acum când ne reamintim de el, am zice că e sumbru parcă, în ciuda exponatelor care sunt unice și frumos amenajate.

Muzeul este cel mai vechi și mai important monument istoric al orașului Miercurea-Ciuc, de aceea merită atenția călătorului.

Castelul a fost construit în 1623, așa că are multe de povestit prin câte a trecut până în zilele noastre.

Nu am prea avut cu cine să ne conversăm pe acolo, căci oamenii nu știau prea bine limba însă „inteligența artificială” ne-a oferit toate informațiile de care aveam nevoie.

Ulterior am aflat că aici se desfășoară anual, Festivalul European de Muzică Veche (inițiat în anul 1980, interzis de regimul comunist în perioada 1986-1989), cu recitaluri și concerte de muzică cultă, cu acces liber, precum și Universitatea de Vară de Muzică Veche (din anul 2008).

Trebuie să fie o chestie tare faină faza asta cu muzica veche, de aceea ne-am propus să mai ajungem pe aici măcar o dată, ceea ce vă sfătuim și pe voi să faceți.

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Castelul Miko, astăzi Muzeul Secuiesc al Ciucului.

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!

 

doicalatori

2 thoughts on “Castelul lui Mikó

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *