Peleșul Transilvaniei


În nord-vestul țării noastre, în județul Satu Mare, hăt departe se află un orășel tare fain, Carei. Este unul din preferatele noastre!

Am găsit un oraș curat ca zăpada și oameni extrem de civilizați. Tot aici am văzut pentru prima oară containere pentru îmbrăcăminte (dacă îți prisoseau hainele puteai să le dăruiești celor care aveau trebuință depozitându-le în aceste containere). Și totuși de ce am venit aici?! Desigur, Castelul Karolyi e de vină! Aflasem că s-a restaurat și că e considerat Peleșul Transilvaniei, așa că am avut motive suficiente să vrem să-l “cucerim”.

Castelul are o poveste tare interesantă pe care merită să o aflați la fața locului. În jurul lui se află o grădină frumoasă unde vă puteți așterne pașii liniștiți admirând peisajul. Singurul minus pentru noi a fost o expoziție de trofee care nu ne-a prea încântat (din fotografii o să vedeți la ce ne referim).

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Carei.

Dacă vă plac articolele noastre, puteți da like și paginii de facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!


0 comentarii
0 likes
Articol precedent: Ceva unic în RomâniaUrmatorul articol: Schitul Sfântul Nectarie, micuț și plin de har

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
mai 2022
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031