Secrete pe care trebuie să le afli înainte să vizitezi Neuschwanstein


Îți amintești cum era când, copil fiind, ți se scurgeau ochii după câte o jucărie așezată bine de tot în vitrină? Mai știi cum tânjeai după ea? Cam așa am tânjit și noi, destulă vreme, după castelul  Neuschwanstein, așezat bine de tot în Germania.

Ne e din ce în ce mai clar că dorințele se împlinesc doar atunci când au dospit îndeajuns, atât în minte, cât și în suflet. Apoi, universul găsește o cale spre împlinirea visului. De luat aminte! Nici domniile noastre nu trebuie să stea cu mâinile încrucișate, căci blocăm calea, și e păcat. Viața e numai una, iar castelul Neuschwanstein așijderea.

Castelul Neuschwanstein a fost un vis atât pentru noi, cât și pentru prietenul nostru! Și da, l-am transformat împreună în realitate. Dacă tu l-ai văzut deja, atunci cunoști emoția împlinirii acestui vis, dar dacă nu l-ai văzut încă, și ești pasionat de castele, povești și Germania, vizita castelului Neuschwanstein este de trecut pe „To Do List”! Și parol, că nu-ți va părea rău!

Înainte de a-ți spune câteva secrete pe care trebuie să le afli, dacă vrei să vizitezi cel mai frumos castel din Germnia, Neuschwanstein, hai să vedem care-i treaba cu acest minunat castel.

Neuschwanstein este un castel în stil romantic – renascentist. A fost construit la sfârșitul secolului al XIX-lea pe un deal aflat deasupra satului Hohenschwangau din sud-vestul Landului Bayern (Bavaria).

Palatul a fost comandat de regele Ludovic al II-lea al Bavariei ca un refugiu și ca un omagiu adus lui Richard Wagner.

Palatul e atât de frumos încât a fost sursă de inspirație pentru Castelul Frumoasei din Pădurea Adormită din Disneyland, iar Walt Diseny a preluat imaginea castelului ca logo pentru desenele sale animate. Locul unde este poziționat vorbșete despre grandoarea lui, dar și despre ce a presupus construcția acestei bijuterii arhitectonice.

De departe, pare doar un castel ca toate celelalte, însă când ajungi la baza lui, rea  lizezi cât e de imens.

Atât castelul, cât și inițiatorul lui, Ludovic al-II-lea, au creat în acest ținut al Germaniei, Bavaria, o poveste magică, a cărei taină o afli cu adevărat și cel mai bine, la fața locului.

Primul secret

Pentru a te bucura relaxat de vizita castelului, rezervă-ți și cumpără-ți biletul din timp, adică de acasă. O poți face on line. Astfel, eviți aglomerația și câștigi timp pentru vizitare! A, și mai ales, respectă ora la care ți-ai făcut programarea, nemții sunt foarte punctuali, știi deja asta. Ar fi păcat să-ți strici dispoziția din pricina unei mocăieli de concediu.

Castelul are destule încăperi pe care le poți vizita, și vei fi cu adevărat impresionat de ele. Ceea ce trebuie să știi, este că nu ai voie să faci nicio fotografie în interior. Și când zic asta, o zic la modul cel mai serios. Ghidul castelului este însoțit de 2 persoane care doar asta fac.: îți urmăresc mânuțele. La o mică încercare de a fotografia ceva, ești făcut de toată bafta și exclus din turul de vizitare. Nemții sunt foarte categorici în privința asta, așa că nu-ți strica concediul pentru o fotografie. La ieșirea din castel, există un magazinaș unde găsești souveniruri cu imagini din castel de toată frumusețea

Ca să ajungi la castel, trebuie să aștepți frumușel autobuzul care te duce în apropierea lui sau să mergi pe jos. Nu poți merge spre el cu mașina personală. Așa că, ia în calcul asta, ca să ai timp suficient pentru vizitare.

Al doilea secret

Nu ocoli nicio încăpere a castelului! După ce se va fi terminat vizita ghidată, ești liber să descoperi și singur ale locații. Printre ele, se află și o încăpere, ca un mini cinematograf unde rulează un film cu istoria castelului. E grozav de interesant! Merită să te oprești acolo și să-l vizionezi.

Al treilea secret și cel mai important

După ce ai terminat de vizitat castelul, nu te da plecat! În niciun caz! Nu încă!

Mergi pe Marienbrücke (Podul Mariei). Abia de aici te vei bucura cu adevărat de această minunăție de castel.

Marienbrücke traversează defileul Pöllat și este direct vizibil și din castel. Podul a fost numit de către Ludovic al II-lea după mama sa, Maria a Prusiei.

Ca să te bucuri de priveliștea castelului de pe Marienbrücke, trebuie să mergi nițel pe jos, prin pădure. Totul e asfaltat, așa că e plăcut și comod, doar tu să fii echipat cu o încălțăminte lejeră. A, și încă ceva, să nu ai rău de înălțime, căci dacă e așa, mersul pe pod va fi o problemă. Sub pod se cască un hău nebun. Dar chiar și așa, fă pași mici și fă-ți curaj pentru a vedea castelul Neuschwanstein în toată splendoarea lui.

 

Castelul are o poveste tare interesantă, cât despre Ludovic al II-lea nu mai zicem.

Se spune că regele a apucat să doarmă în castel doar 172 de nopți și nu a trăit ziua să-l poată vedea finalizat, iar după 6 luni de la moartea sa, castelul Neuchwanstein era deja deschis publicului.

Neuschwanstein este cu adevărat o poveste, și sper într-o zi să v-o povestim pe îndelete. Până atunci, vă lăsăm aici un filmuleț cu câteva imagini surprinse la fața locului.

Să aveți drumuri line și călătorii interesante, oriunde a-ți merge în lumea asta!

Dacă îți plac articolele noastre, poți să ne urmărești pe FacebookYoutubeInstagram, sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
1 like
Articol precedent: De ce să mergi pe insula LindauUrmatorul articol: Castelul Hohenschwangau

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031