Rucsacul fermecat


Nici tu în zilele astea nu mai ai chef de cochetărie, nu-i așa?

Dimineață de april, spre job. Mi-am pus rucsacul în spinare și odată cu el toate gândurile acelei dimineți. Nimic spectaculos.

Trotuar străjuit de copaci triști, străzi pustii și dintr-odată, un gest pe care-l fac mă teleporteaza într-o altă lume.

În clipa în care prind cu degetele bretelele rucsacului, mă trezesc cu mintea în vremurile când mergeam cu ghiozdanul în spinare, spre școală. Un zâmbet mi-a luminat fața acoperită de salvarea acestei lumi, masca cea de toate zilele.

Mi-am continuat bucuria rememorând amintirile dimineților în care pășeam mândră, îmbrăcată în uniformă școlară apretată cu atâta grijă de mama.

Dar inima nu a dansat prea mult, căci amintirea a fost brusc spulberată de un semafor care roșu de furie m-a oprit și m-a trezit din nou la realitate, o realitate pe care o poți trăi altfel dacă ești atent la gesturi.

Rucsacul fermecat…

Iubesc rucsacul pe care azi l-am pus în spatele aplecat de așteptarea noii vieți, dar mai ales gestul care mi-a făcut dimineața mai frumoasă: o amintire – eu, anii de școală și mama.

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!


0 comentarii
0 likes
Articol precedent: Legământ sfântUrmatorul articol: Domnia Sa, Oul

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031