Nostalgii


Printre definițiile cuvântului nostalgie se numără și „sentiment de melancolie, produs de dorința de a revedea pe cineva sau ceva drag.

Deși cu un soi de tristețe în rădăcini, cuvântul nostalgie te poate purta prin timpuri și locuri care să îți aducă zâmbete pe chip și trăiri rare. Așa că, azi am chef să fac uz de cuvântul nostalgie.

Nostalgia te poate trezi sau adormi, te poate ajuta să crești sau să descrești, depinde ce alegi să trăiești.

Cu siguranță și ție ți s-a întâmplat să îți revină în minte imagini din trecut, fără să existe vreun act al voinței personale.

Ca niște hoațe, amintirile vin și pleacă manevrate de un magician redutabil, timpul.

Îndrăgesc nostalgia, cuvântul și trăirea lui, poate pentru că îmi place să găsesc în orice o fărâmă de înțeles.

Nimic nu e fără rost pe lumea asta, nici chiar nostalgia. Cât îi de fain să revezi cu ochii sufletului momentul când ai legat prima prietenie din copilărie! Apoi jocurile în care erai fie învingător, fie învins, și care nu te clasau într-o ierarhie, ci doar îți construiau zilele de care azi îți amintești cu atâta bucurie, incintele verzi în care ți-ai purtat pașii și julit genunchii, vecinii care te certau cu un rost neînțeles de tine atunci, iernile în care gerul nu te speria, ci te împingea de la spate să te mai dai o tură pe derdeluș, verile în care toată incinta mergea la scăldat în apa curată și suficient de adâncă pentru visele de copil, bucuria revederii părinților întorși de la munca în folosul propriei țări, uniforma școlară apretată și călcată cu migală de mâinile pe care le iubim cel mai mult, toate sunt frânturi de viață care se numesc nostalgii și pe care le-am zidit fără să știm în adâncul inimii. Cercetează, să vezi că e așa!

Nostalgiile sunt parte din noi și cântaresc atât cât le prețuim. Am crescut odată cu ele și poate fără să știm au contribuit la ceea ce suntem azi. Nostalgicii, știu asta!

Și dacă tu ești nostalgic uneori, știi ce vreau să spun. Retrăirea unor momente din trecut, dorul de oamenii cu care ai împărțit respirații și ai jonglat întâmplări înseamnă nostalgie, și dacă nostalgia înseamnă să îți mai fie câteodată și dor, atunci iubesc dorul, dorul de viață căci e o piesă de puzzle valoroasă. Fără ea preaplinul nu ar mai fi plin. E ca în povestea „Sarea în bucate” a lui Petre Ispirescu, eu, fără nostalgie, nu aș iubi viața așa cum trebuie. Iată de ce mi-e dragă nostalgia!

Fiți nostalgici cu măsură, lăsați amintirile să-și trăiască sensul și apoi reveniți ușor cu picioarele pe pâmănt, mai aveți încă multe de experimentat!

Pe curând!

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


0 comentarii
0 likes
Articol precedent: Teatru în aer liberUrmatorul articol: Prima noastră călătorie

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
februarie 2024
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829