Munții Piatra Craiului

Munții Piatra Craiului

Fiecare călătorie te învață ceva. De pildă, să nu crezi 100% prognoza meteo.

După câteva luni bune de distanțare socială, am decis că e vremea să facem ce știm noi mai bine, adică să călătorim.

Așa că, nu am ținut cont de ploile ce se preconizau și am pus la cale o drumeție în Munții Piatra Craiului. Zis și făcut!

Dacă ești pasionat de drumeții, una în Munții Piatra Craiului, care să dureze 6 ore cu tot cu popasuri scurte, poate fi o alegere perfectă.

Ca să faci această drumeție trebuie neapărat să ajungi în Zărnești. Apoi, catinel poți porni la drum. Mai întâi pe lângă Fântâna Botorog, apoi prin Prăpăstiile Zărneștiului, pe lângă Zidul lui Dumnezeu și poienile întinse străjuite de munți.

După toate aceste minunății și vreo oră jumate de mers, ajungi la Cabana Curmătura. De aici ochii pot cuprinde orizontul și retina memora pentru totdeauna imaginea munților impunători.

Mai departe ai să te bucuri de un drum prin pădurea răcoroasă cu iz de frunze de toate culorile iar splendoarea se va ivi numaidecât ce ai ieșit din pădure: Poiana Zănoaga.

Aici ești aproape de cer și muntele te copleșește întrutotul.

Nu avem cuvinte să descriem cât e de specială starea pe care o trăiești aici. Trebuie să mergi și să vezi cu ochii tăi această minune a naturii unde Dumnezeu a lucrat cu migală fiecare formă de relief.

Aici am văzut cea mai cristalină apă, cel mai frumos verde, desigur, guvernate de Măria Sa Muntele, ai cărui fani suntem.

Așa că, dacă doriți să cutreierați munții, această locație o să vă placă nespus de mult.

Cam așa arată, prin ochii noștri, o fărâmă din Munții Piatra Craiului.

doicalatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *