Giethoorn – cel mai frumos sat din Olanda


Orice țară are satele ei speciale. Așa este Giethoorn în Olanda, un sat special. De ce? Păi, pentru că aproape toate căsuțele sunt pe niște insulițe înconjurate de canale de apă. În loc de străzi, vezi doar apă și în loc de mașini, numai bărcuțe.

Noi nu aveam în plan acest sătuc, însă prietenul nostru care ne-a însoțit în călătorie, ne-a făcut o surpriză, invitându-ne să-l vizităm.

Drumul către acest sătuc Giethoorn a fost cu adevărat de neuitat. A plouat în continuu. Ne pierdusem speranța că-l vom mai putea vizita, dar Providența avea un plan bine stabilit pentru noi. Când am ajuns în sătuc, ploaia s-a oprit subit. Căt de norocoși am fost, cred că vă puteți imagina. Cât despre bucuria noastră, nu vă mai zicem.

Dar să vă zicem despre…

Giethoorn – cel mai frumos sat din Olanda

Giethoorn este un sat din provincia Overijssel, Olanda, cu o populație de vreo 2800 de locuitori. Datorită aspectului său, satul mai este denumit și „Veneția olandeză”.

Satul a fost fondat prin 1230. Se spune că primii coloniști au descoperit aici coarne de capră îngropate în noroi, de aici și numele pe care l-a primit locul.

Giethoorn este un sat cu multe căsuțe de poveste, una mai frumoasă decât alta. Peluzele și florile care împodobesc căsuțele neîmprejmuite de garduri creează niște imagini cum rar ți-e dat să vezi.

Noi am ajuns la primele ore ale dimineții, așa că ne-am putut bucura în tihnă de tot ce oferă sătucul. Am explorat cu privirea curioasă fiecare căsuță. Și dacă tot am ajuns aici, am făcut și o plimbare cu barca. Așa am putut fi mai aproape de ele și să „trăim” un pic stilul de viață al localnicilor.

E tare frumos aici, așa că îți spunem cu mâna pe inimă: dacă ajungi în Olanda, nu rata acest sătuc.

Aaa, și încă ceva! Oprește-te la unul din locurile unde se mănâncă kibbeling. E un cod în panadă tare, tare gustos.

Ca să îți faci o idee despre cât de frumos e satul Giethoorn, această Veneție a Olandei, îți lăsăm aici un filmuleț.

Să ai drumuri bune și line, oriunde vei merge în lumea asta.

Dacă îți plac articolele noastre, poți să ne urmărești pe FacebookYoutubeInstagram,sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
9 likes
Articol precedent: O carte de citit azi, de 1 iunieUrmatorul articol: O zi în Amsterdam

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930