„Fii binecuvântat domnule Rosewater” de Kurt Vonnegut


Dacă și pentru tine cuvintele sunt hrană pentru suflet, atunci știi și tu că nu putem trăi fără ele.

Așezate cu grijă și talent, cuvintele pot fi o masă copioasă, plină de calorii deștepte. De ele ai nevoie în orice cură de distanțare socială impusă sau aleasă chiar de tine.

O listă de cuvinte, inteligent așezate în vreo 257 de pagini, este propunerea mea pentru acele zile în care vrei să evadezi din „teatrul” zilnic.

Cele 257 de pagini compun un roman tare fain și când spun asta mă refer la „Fii binecuvântat domnule Rosewater” de Kurt Vonnegut.

Tema romanului este un morman de bani. Știm ce înseamnă banul în lume, dar cum îl descrie Vonnegut și ce mașinații brodează în jurul lui, mai rar întâlnești.

Nici personajul pe care îl creează nu e mai prejos, dl Rosewater. Trebuie să cunoști aceast personaj cu nume de „apă de trandafir”, e prea interesant!

Nu îți dezvălui nimic din roman, e suficient că știi care este motorașul lui. De aici încolo rămâne să savurezi singur această satiră la adresa lăcomiei și a ipocriziei universale.

Lectură plăcută!

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!

 


0 comentarii
0 likes
Articol precedent: Unde să îți potolești setea de apă și munteUrmatorul articol: „Pavel, Apostolul lui Hristos” (2018)

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031