Drumeție pe Muntele Roșu


Când vrei să te retragi din vacarmul orașului, un loc ideal este în natură. Cel puțin asta facem noi. Am urca munți și dealuri non stop. Noroc că trebuie să mai mergem și la job.

Așadar, dacă ești pasionat de drumeții, departe de lume, îți zicem despre una pe care noi am făcut-o în această vară.

Dar înainte de a-ți descrie traseul, îți spunem că el durează cam 8 ore, deci ai nevoie de anduranță.

Am pornit drumeția de la Cabana Muntele Roșu din satul Cheia, județul Prahova. Când am ajuns noi aici, pe la ora 10, parcarea de mașini din apropierea cabanei era deja plină. Semn bun! Nu vom fi singuri pe traseu!

Încă de la început, traseul te întâmpină cu o pantă. Nu te speria, e doar începutul. Cu fiecare pas, urci și tot urci, așa că te așteaptă golul alpin cu peisaje unul și unul. De aceea, nu uita să ai în rucsac și o șapcă. Și neapărat apă, căci pe traseu nu găsești nici un strop.

De la Cabana Muntele Roșu spre șaua La Răscruce se merge pe traseul marcat cu triunghi roșu. Traseul este cu pante abrupte, dar peisaje de vis.

Noi am prins rododendronii înfloriți, așa că ne-am bucurat nespus de acest bonus pe care ni l-a pregătit  în taină drumeția.

De la Șaura La Răscruce am pornit spre Vârful Gropșoarele și Vărful Zăganu, un traseu marcat cu cruce roșie. Pentru că norii se adunau nervoși, nu ne-am aventurat spre vărfuri. Ne-am bucurat doar de câteva priveliști asortate de nori și ne-am întors spre Șaua La Răscruce, ca de aici să pornim spre Șaua Gropșoare, traseu marcat cu triunghiul roșu.

Peisajele sunt superbe. Ne-am oprit destul de des ca să le admirăm. Nu ai cum altfel.

De la Șaua Gropșoare am pornit spre Șaua Chirușca, traseu marcat cu cruce roșie, iar apoi spre Cabana Vârful Ciucaș, traseu marcat cu cruce albastră și  linie roșie.

Nu ai cum să te rătăcești, dar îți dăm toate aceste detalii, în cazul în care atunci când vei face tu drumeția, traseul nu va fi presărat cu prea mulți drumeți care să te ghideze.

Aproape tot traseul pe aceste șei, se face în gol alpin, așa că te vei bucura de peisaje de vis. Abia când te vei îndrepta spre Cabana Vârful Ciucaș, vei pătrunde nițel printr-o pădurice.

Odată ce ajungi la Cabana Ciucaș, îți poți reînnoi resursele de hrănă. E un loc fain de odihnă, numai bun pentru tot ce va urma. De ce zicem asta? Pentru că abia de aici începe greul. Cel puțin așa a fost pentru unul dintre noi. Știi deja că fetița căltătoare are șuruburi în gleznă, așa că pentru ea coborârea a fost foarte grea.

De la Cabana Ciucaș trebuie să îți continui traseul spre Fântâna prof. Nicolae Ioan. Ai două variante: prin pădure sau pe drumul care ocolește pădurea. Drumul prin pădure este foarte abrupt, de aceea noi l-am ales pe celălalt, care vă zicem drept, nu a fost deloc simplu. Multă porțiune din el l-am parcurs efectiv cu pași de furnică și în zigzag. Acest traseu este marcat cu cruce albastră.

De la Fântâna prof. Nicolae Ioan, traseul se face prin pădure până la Cabana Muntele Roșu. Chiar dacă ai lăsat în urmă golul alpin și munții, și prin pădure e plăcut.

Ca o concluzie, drumeția aceasta este pentru cei care au neapărat picioare zdravene.

Una peste alta, a fost o drumeție de vis, cu goluri alpine desprinse din revistă și hăuri amețitor de frumoase.  Și ca să ne crezi, uite aici un filmuleț cu tot ce am surprins în această drumeție în Munții Ciucaș.

Dacă îți plac articolele noastre, poți să ne urmăreștipe FacebookYoutubeInstagram, sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
3 likes
Articol precedent: Niciodată nu e prea târziu pentru niciunul dintre noiUrmatorul articol: Un loc care te înfioară: Cariera de sulf din Parcul Național Călimani

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930