Drumeție de o zi


Am descoperit de ceva timp că ne plac drumețiile, adică a hoinări pe coclauri.

Știi și tu că nimic nu se compară cu asta, nici vizitarea vreunui muzeu sau oraș, nici vizionarea vreunui film, nici plimbarea pe vreo pietonală.

A, poate, doar lectura unei cărți să îți mai aducă atâta liniște. Dar, să revenim la bucuria drumeției.

Dacă ajungi în Stațiunea Slănic Moldova, îți recomandăm să nu lâncezești aici, ci să mergi să explorezi împrejurimile. Stațiunea este înconjurată de câteva locuri pe care merită să le vezi.

Astăzi ne vom opri la Schitul „Sfântul Cuvios Eftimie cel Mare“ – Cireşoaia din Târgu Ocna. Ca să ajungi aici, de la șoseaua principală ai de mers vreo 5 km. Îi poți parcurge pe jos sau cu mașina, doar că drumul este extrem de prost, cred că cel mai cel din câte am văzut până acum. Noi am riscat și l-am parcurs cu mașina. La finalul celor 5 km te așteaptă pe partea stângă schitul, de fapt o fărâmă de rai.

Noi când am ajuns încă se mai auzea slujba de duminică. Într-o curte generoasă, din schitul micuț și cochet, răsuna vocea blândă a unui preot care săvârșea Sfânta Liturghie. De mult timp nu am mai auzit așa o slujbă. Ne-am emoționat la fiecare vorbă pe care o rostea și ne-am bucurat de fiecare cântare sfântă. Trebuie să mergi ca să înțelegi ce spunem. Bucură-ți sufletul în acest mic schit, sunt rare trăirile!

Schitul are o poveste istorică la bazele lui. Scopul pentru care a fost ridicat este omagierea eroilor care au luptat în zona Cireşoaia, în timpul Primului Război Mondial. De altfel, în curtea schitului vei găsi un monument, dar și o cruce din fier care datează din anul 1917. După slujbă, nu te repezi să pleci spre stațiune. La ieșirea din curtea schitului, undeva spre stânga, urcă un drum care te pregătește de aventură, și de aici începe, de fapt, drumeția pe care ți-o propunem să o faci într-o zi de duminică, după slujba la schit. Să ai echipamentul de drumeție cu tine, căci te așteaptă cărări de cutreierat.

Traseul este unul ușor și îl vei găsi marcat cu albastru. Vei traversa poteci, păduri, dealuri, iar panoramele vor fi rare, așa că merită să te aventurezi. După ceva timp de mers, vei găsi și un popas la umbra unui copac unde te poți odihni pe o băncuță.

Aaa, uitasem să îți spun că ești pe urmele Reginei Maria care a venit în aceste locuri pentru a-i încuraja pe soldații români care luptau în Primul Război Mondial.

E tare relaxantă drumeția. Profită de ea, de toată mișcarea pe care ți-o cere și încărcă-ți bateriile cu măreția munților pe care-i vei vedea, cu trilurile păsărilor care te vor însoți la fiecare pas, și, desigur, cu o companie plăcută, cel mai important aspect al unei drumeții.

Acestea fiind spuse, cam așa arată prin ochii noștri o fărâmă dintr-o drumeție dragă pe care tocmai am savurat-o.

Dacă îți plac articolele noastre, poți să ne urmărești pe FacebookYoutubeInstagram,sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
0 likes
Articol precedent: Sarea care dă gust bun unei călătoriiUrmatorul articol: Suits („Costume”) (2011)

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031