„Cititorul din peșteră” de Rui Zink


„Cititorul din peșteră” poate fi un start bun pentru cei care nu prea se îndeletnicesc cu lectura.

La prima vedere, ai zice că e o poveste pentru copii însă dacă nu o abandonezi vei descoperi păreri interesante despre viață, oameni și actul lecturii, păreri structurate subtil printre rânduri.

Subiectul este simplu: un copil preocupat de ilegalitățile găștii din care face parte, ajunge să fie salvat de un individ de pe un vapor care pleca în căutarea și vânarea lui Anibalector, un monstru care omora oameni și le lua pielea pentru a lega cărțile pe care acesta le citea cu o aviditate uimitoare.

Printr-o întâmplare, copilul ajunge în peșterea unde Anibalector trăia, motiv suficient pentru eroul poveștii noastre să învețe ce reprezintă cărțile, ce înseamnă lectura și cum poți ajunge într-o zi să nu mai poți trăi fără ea.

Finalul nu este poate unul așteptat de cititorii de povești, dar cartea poate fi citită de către novici pentru relaxare și încurajare spre actul lecturii.

Anibalector este capturat, copilul îl salvează sau mai bine zis îl eliberează cu prețul libertății sale.

Copilul sfârșește cu pedeapsa de a îndeplini o formă de serviciu civic pentru tot restul vieții. Care este aceea vei afla doar după ce vei fi citit cartea pe care ți-o propun, „Cititorul din peșteră” de Rui Zink.

O să îți placă, te asigur! Îți doresc lectură lină și neîntreruptă, om frumos!

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând, dragi prieteni!


0 comentarii
0 likes
Articol precedent: Puterea prezentuluiUrmatorul articol: Așteptare portocalie

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
mai 2022
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031