Cin’ te crezi, măi omuleț?


Cin’ te crezi, măi omuleț?

Întrebarea asta am auzit-o de curând. Încă o am în minte. Și nu doar asta, ci și povestea din spatele ei.

E povestea unui bătrânel, care în şovăiala pașilor săi, a fost tulburat de câțiva tineri falnici. Bănuiți. Bătrânelul, prea molcom, tinerii prea iuți. A fost destul să se izbească unii de alții.

Am privit de departe întâmplarea, în timp ce stăteam la semafor. În clipa când culoarea roșie a cedat locul celei verzi, se terminase și incidentul. Când am ajuns lângă bătrânel, ciocnirea era deja o amintire. Prezentă mai era doar întrebarea: „Cin’ te crezi, măi omuleț?”.

L-am observat în timpul incidentului. Doar și-a căutat echilibrul și a privit lung. Abia când tinerii s-au îndepărtat destul, a ripostat cu o întrebare: Cin’ te crezi măi omuleț?”. L-am auzit.

Obosit de taifunul tinereții celor care-l îmbrânciseră, bătrânelul își ducea mai departe, liniștit, gândurile și trăirile în spatele gârbovit de ani. De atunci îl am în minte.

Cin’ te crezi, măi omuleț?

este doar un gest. Unul pe care doar cei care nu au îmbătrânit degeaba, știu a-l folosi.

Mergeam agale și-mi ziceam în gând: ce tare e bătrânelul! Ce fain a îmbătrânit! Și apoi, gândurile mi-au zburat la toate întâmplările asemănătoare. La oameni faini! Doar la ei!

Să-ți umpli mintea de amintirile lor, de tot ce ți-au oferit ei mai bun, e o treabă  bună pe care o poți face în timpul tău liber.

Când te gândești la oameni, caută să vezi partea bună a lor. Cu toții o au. Și din toată partea asta bună, la rândul tău, întoarce și tu ceva din ea.

Oferă un gest blând, un zâmbet, o faptă bună, dacă poți. Din pic cu pic se construiește TOT. O viață, o familie, o relație de prietenie, un vis, o împlinire.

Așadar, când te crezi cin’ te crezi, nu uita că în esență toți suntem la fel și ne îndreptăm spre același final.

Dacă îți plac articolele noastre și vrei să fii la curent cu toate noutățile, poți da like paginii noastre de facebook sau să ne urmărești pe Instagram.

Pe curând!


0 comentarii
4 likes
Articol precedent: Trage linie și vezi dacă ai fost un om bunUrmatorul articol: Eu și Marley (2008)

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Translate
Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
mai 2022
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031