Ce poți face de-a lungul celui mai mare lac al Alpilor, Bodensee


Sunt locuri în lumea asta pe care odată ce le vezi, nu le mai poți uita. Așa este, de pildă, Bodensee sau Lacul Constanța.

Bodensee este cel mai mare lac al Alpilor și se află la granița dintre Germania, Elveția și Austria. Noi l-am admirat în această primăvară, din Germania, din landul Baden-Württemberg.

Bodensee este cel mai mare lac din Germania și al treilea lac din Europa Centrală, după lacurile Balaton din Ungaria și Geneva din Elveția.

De-a lungul lui se află mai multe orașele, însă noi, împreună cu prietenul nostru ghid, ne-am oprit în doar două dintre ele: Unteruhldingen și Lindau.

Despre prima oprire vă zicem în articolul de azi.

Pentru ce ne-am oprit aici? Pentru Pfahlbaumuseum – un muzeu cu locuințe lacustre. Acesta este cel mai vechi muzeu arheologic în aer liber din Germania.

Muzeul reconstituie în aer liber, pe apă, căsuțe din epoca de piatră și bronz. Preț de o oră, poate și mai bine, poți, pe pasarele peste apă, să te întorci în timp și să înțelegi mai bine timpurile demult apuse.

Din interiorul muzeului se poate admira foarte bine și Bodensee, așa că merită din plin să faci o plimbare pe aici.

După ce vizitezi muzeul, te poți plimba de-a lungul lacului. Tot aici se află diverse terase unde poți încerca un meniu nemțesc, mai ales unul de pește.

Dacă timpul îți permite, tot de aici poți face o plimbare cu vaporul pe Bodensee.

Dacă ajungi aici, uite un loc unde am mâncat ceva tare gustos.

Și după ce îți vei fi potolit foamea, și te pregătești de drum, vezi că în apropiere de Unteruhldingen este o biserică tare frumoasă, ridicată în cinstea Fecioarei Maria. Noi am fost la ea și ne-a plăcut tare mult.

Biserica din Birnau a fost construită între anii 1746–1749, în stil arihitectonic baroc, așa că îți poți deja imagina cât de frumoasă este.

Ce poți face de-a lungul celui mai mare lac al Alpilor, Bodensee?

Ca să îți faci o idee, uite aici un filmuleț. Sperăm să te ajute în călătoriile pe care urmează să le faci.

Oriunde călătorești, să ai drumuri bune și experiențe faine!

Dacă îți plac articolele noastre, poți să ne urmărești pe FacebookYoutubeInstagram, sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
1 like
Articol precedent: De ce ne-am fâstâcit în locul de unde izvorăște DunăreaUrmatorul articol: De ce să mergi pe insula Lindau

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031