Atașamentul toxic, bată-l vina!


Atașamentul se ține scai de noi încă de la primul scâncet. Prima formă de atașament e când tânjim după sânul mamei. Acolo e cald și bine. Și nimeni nu ne  poate face rău.

După ce brațele ni se desprind de trupul ființei sfinte care ne-a adus pe lume, lucrurile se complică. Treptat și sigur apar tot felul de atașamente. Unele bune, desi nici astea în esența lor nu sunt ceea ce par a fi, și unele rele, de-a dreptul toxice. Despre astea este vorba în cele ce urmează.

Vorbeam deunăzi cu o prietenă despre care e treaba cu atașamentul, în speță, cel toxic. Și după vreo trei ore de povești am căzut de acord că de cele mai multe ori, ținutul ăsta strâns cu dinții și pumnii de una sau alta, este un atașament toxic. Și nu doar asta, dar trebuie să te lepezi îndată de el căci dăunează grav sănătății.

De orice tip ar fi el, atașamentul toxic îți dă dureri de cap. Abia când scapi de el, îți dai seama ce faină-i viața fără el.

Atașamentul e și el de mai multe soiuri, așa cum trăirile pe care le aduce sunt tot atât de diverse. Însă cel toxic e de-a dreptul un vampir.

Cum descoperi că ai de-a face cu un  atașament toxic? Simplu! Ascultă-ți inima și trupul.

În fața acestui tip de atașament, ești vlăguit.

Poate fi o ceașcă de cafea care îți terorizează creierul, dacă nu ai băut-o la prima oră.

Poate fi o țigară care îți dă furnicături în degete, numai să te agăți de ea.

Poate fi un telefon mobil care îți papă minute în șir din viață.

Poate fi un anturaj care îți fură starea zen.

Poate fi o prietenie de fațadă. Poate fi orice.

Doar ascultăți inima! Îți va da cel mai sigur și adevărat răspuns. Și după ce-l vei fi descoperit, treci la treabă. Ce să faci? Păi ce altceva decât să-l înlocuiești cu unul bun.

Știu, atașamentul nu e în regulă, dar decât să duci unul rău pe umeri, măcăr du unul bun.

Ce-ai zice dacă în loc de o cafea dis-de-dimineață, ai bea un pahar mare de apă sănătoasă? Și, poate, mai pe la prânz, te agăți de toarta ceștii. Nu o fi așa o catastrofă, nu-i așa?

Ce-ai zice dacă în loc de țigara de la prima oră, te-ai agăța de un fruct și te-ai hrăni sănătos? Ar fi drăguț din partea ta, ar zice corpul tău. Fii sigur de asta!

Ce-ai zice dacă în loc să te năpustești cu ochii somnoroși asupra telefonului mobil, ai sta de vorbă vreo câteva minute cu tine. Un pic de recunoștință pentru noua zi, ar fi un început bun, zic și eu, așa, ca pentru un prieten.

Ce-ai zice dacă în loc de a petrece ore în șir cu anturajul, din când în când, ai strecura în viața ta o carte, o revistă bună, un film bun. Nu de alta, dar și astea reprezintă o formă de petrecere a timpului liber, și una chiar de calitate.

Ce-ai zice dacă în loc de o prietenie de fațadă care doar îți umple timpul, ai restarta totul și ai construi alta, dar una de calitate?

Vezi, poate toate astea te-ar scăpa de atașamentele toxice. Nu de alta, dar de ce să ne intoxicăm singuri, când putem la fel de bine să ne vindecăm. De năravuri, oameni și alte cele. Viața e numai una! S-o trăim așadar cum se cuvine! Cu cap și inimă bună!

Dacă îți plac articolele noastre, poți să ne urmărești pe FacebookYoutubeInstagram,sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
2 likes
Articol precedent: Poartă-te cu oamenii ca și când i-ai vedea pentru ultima datăUrmatorul articol: Din cel mai frumos balcon al Europei…în ascensorul panoramic Pfaffental

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Categorii
Calendar
aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930