Apel la caracter


Nu strică din când în când să îți dai câte o notă, măcar așa lunar, dacă zilnic e prea obositor.

Vezi cum ai reacționat la micile răutăți ale celor din jur.  Ai ripostat sau ai clipit din pleoape și ai întors capul?

Poate ai să zici că răutatea, mică sau mare, se numește tot răutate. Perfect adevărat, însă tu, tu ești altul, altfel decât ieri, pentru că nu-i așa, nu îți mai permiți să te alinți și să te împiedici de impertinența unora.

Așa că, orice ai primi, indiferent de toată bunavoința ta, preferi să mergi mai departe, zâmbind la răutatea unora sau invidia altora.

Vezi cum ai răspuns la aluzii sau întrebări indiscrete? Ai reușit să-i așezi cuminței în banca lor sau ai făcut vocalize? Nimic mai simplu, nu-i așa? În astfel de situații șmecheroșii se subcalifică în clasamentul preferințelor tale.

Cât despre curioși, oricum ei nu se vor schimba niciodată. Așa că, în momentele lor de măcinare, poți face piruete, erijându-te într-o persoană care adoră baletul, pentru că nu-i așa, pe unii doar așa îi poți dezarma de săgețile care le chinuie trăirile.

Vezi câtă amabilitate ai primit, dar și câtă ai oferit.

Ai fost fantomă pentru ei sau, dimpotrivă, au avut ocazia să-și exprime amabilitatea, căci până la urmă și asta vorbește despre cum sunt oamenii.

Ideea e că, după ce viața te-a cam trântit de căteva ori la pământ, începi să-i miroși pe oportuniști de la distanță, iar asta vorbește cel mai bine despre caracter.

Dacă tot m-am gândit să radiografiez caracterul, acest accesoriu extrem de important al omului, e semn că îmi pasă de oameni, chiar și de cei ne-buni pentru că nu-i așa, pot învăța ceva: să nu fiu ca ei.

Și ce dacă odată ai fost bun și apoi te-au lăsat de rău, „pelerina de ploaie” întotdeauna e o binecuvântare. Va folosi cuiva, trebuie doar să știi cine merită să o poarte.

Nu uita de caracter, nici de-al tău, nici de-al altora. Întotdeauna acesta va fi o carte de vizită oriunde vei merge.

Cu toții facem greșeli, însă caracterul trebuie șlefuit cu fiecare stângăcie, aici cred eu că este secretul.

Dacă azi ești mai bun decât ieri, indiferent de atitudinea celor din jurul tău, ești câștigător.

Și ce e viața dacă nu un joc în care bunătatea învinge răutatea până la urmă, mândria pălește în fața modestiei, iar invidia paralizează în fața celor care își văd mai departe de treaba și drumul lor, indiferent de ciripituri.

Rămâi cu mintea trează și sufletul bun!

Dacă îți plac articolele noastre, poți da like paginii de facebook  sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
2 likes
Articol precedent: Fluturi exoticiUrmatorul articol: Mănăstirea rupestră Corbii de Piatră

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031