O carte de citit azi, de 1 iunie


Călătorului îi stă bine cu drumul, așa cum cititorului îi stă bine cu cartea în mână. A călători și a citi. Două îndeletniciri pe care, poate, și tu le ai. Și știi cât îs de faine.

Ce vreau să-ți zic azi, când totul e numai un glas de copil, e despre șoapta cuvintelor dintr-o carte. Poate ți-ai aplecat urechea să le auzi și fruntea ca să le înțelegi, mai demult, sau poate nu, nici chiar în ziua de azi. Dar știi ceva? E vremea! Fă-ți timp! „Micul Prinț” te așteaptă!

Cine nu a citit „Micul prinț” de Antoine de Saint-Exupery?! Cine nu a recitit „Micul prinț” de Antoine de Saint-Exupery?!

Nu știu de câte ori l-am recitit. Știu doar că este pe lista cărților dragi sufletului meu. Lista pe care mi-am zis că am s-o scriu, într-o zi, ca s-o port mereu cu mine în geantă. Pentru mine, pentru sufletul meu, pentru oricine îmi cere un titlu de carte când are poftă de lectură.

Știi cât de „mare” este cartea asta. Și știi și că ține între coperțile ei vreo câtiva anișori. 80 mai exact. Chiar anul ăsta i-a împlinit. O fi bănuit vreodată  autorul Antoine de Saint-Exupery că toate cuvintele lui vor umple sufletele atâtor oameni din toate colțurile lumii?

A făcut o magie cu această carte. Trebuie s-o citești, dacă nu ai făcut-o încă. E o carte pentru oameni mici și mari, pentru oameni mari cu suflet de copil, dar și pentru oameni mari care au uitat că au fost cândva copii.

Nu vreau să vă povestesc subiectul cărții de doar 47 de pagini. Scopul meu nu e să fac o recenzie de carte, ci să te provoc la lectură, azi, 1 Iunie. (ziua în care te poți simți din nou copil, dacă ai uitat cumva cum e.) Cartea „Micul prinț” este ideală pentru această zi. Eu am recitit-o ieri, în dorul și așteptarea zilei de azi, când în fiecare an, pe vremea asta, mă simt cel mai cel copil.

Cititul nu s-a demodat, iar cartea „Micul prinț” nici atât. E despre prietenie, principii de viață sănătoase și cuvinte care ți se vor lipi de suflet pentru totdeauna.

Înfrumusețează-ți sufletul cu întâmplări frumoase! Una dintre ele poate fi cartea „Micul prinț” de Antoine de Saint-Exupery.

Îți las doar câteva cuvinte din carte, ca să înțelegi ce zic.

  • „Trebuie să ceri de la fiecare numai ceea ce poate fiecare să dea.”
  • „A te judeca pe tine însuți e mult mai greu decât a-l judeca pe altul. Dacă ajungi să te judeci cum trebuie, înseamnă că ești într-adevăr un înțelept.”
  • „Limpede nu vezi decât cu inima. Ochii nu pot să pătrundă miezul lucrurilor.”

O iubesc! Ăsta e adevărul. Iubesc această carte, această poveste!

Fă-ți cadou de ziua copilului această poveste! Va fi de neuitat momentul lecturii ei. O zi de 1 iunie poate fi despre a te juca cu o carte, citind-o! Chiar dacă ești om mare, în ungherele sufletului tău, un copil mic stă pitit și așteaptă să fie hrănit! Dă-i o poveste, de pildă cea a Micului Prinț.

Să-ți fie sufletul veșnic tânăr și însetat de povești frumoase!

Dacă îți plac articolele noastre, poți să ne urmărești pe FacebookYoutubeInstagram, sau să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Pe curând!


0 comentarii
3 likes
Articol precedent: Două locuri faine de văzut într-o zi: Haga-Scheveningen și Marea NorduluiUrmatorul articol: Giethoorn – cel mai frumos sat din Olanda

Din aceeasi categorie

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre noi

Suntem doi călători care, din drag de viaţă, oameni, locuri şi întâmplări, am creat acest blog să fie sursă de inspiraţie şi relaxare pentru aceia dintre voi care caută frumosul oriunde şi în orice creaţie a acestei lumi. Citeste mai mult

Cele mai noi articole
Categorii
Calendar
octombrie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031